• המדריך לאוכל המקומי ביפן

  • המטבח היפני הוא ללא ספק אחד מהמטבחים העשירים והמיוחדים ביותר בעולם, וככזה, כל טיול מאורגן ליפן, מאפשר לכל אחד ואחת מהמטיילים, ליהנות מעולם מרתק של טעמים, ריחות וצבעים. בכתבה שלפניכם תוכלו למצוא מידע רחב על האוכל המקומי הממתין גם לכם במסגרת טיולי משפחות ליפן או בכל מסגרת של טיול מאורגן ליפן. 
     

    אורז - המאכל הלאומי של יפן 

    מאכלי אורז ביפן הם למעשה הגדרה רחבה למאכלים שונים המכילים בתוכם גרגירי אורז הנחשב למאכל הלאומי של ארץ השמש העולה. בין יתר מאכלי האורז הנפוצים ביפן שאת חלקם אתם בטח מכירים ממסעדות יפניות ישראליות תוכלו למצוא את :
     
    SUSHI- שילוב נפוץ של אורז עם דג נא המוגש עם וואסבי. ביפן נהוג להגיש את הסושי עם או בלי אצה לבחירתכם. כמו כן, תוכלו ליהנות מגרסאות צמחוניות הכוללות בין היתר: מלפפון, חביתה יפנית המכונה TAMAGO ודלעת מוחמצת. 
    INARI ZUSHI- טופו מטוגן ומתוק הממולא באורז 
    ONIGIRI- כדור אורז ממולא עטוף באצה, כאשר עומדת לרשותכם הבחירה למילוי האורז בטונה –מיונז, עוף, אצות ועוד. 
    UNIGIDON- קערת אורז המגיעה עם דג צלופח מטוגן ברטוב מתקתק 
    OYAKODON- קערת אורז המגיעה עם נתחי עוף מבושלים בביצה 
    Fried rice- אורז מוקפץ בליווי ירקות ופירות ים, קיימת אפשרות להקפצת האורז בליווי רצועות בקר 
    OMURICE- חביתה ממולאת באורז אדום בליווי רצועות בשר, מעל החביתה נהוג למזוג רטבים שונים 

    אטריות – נודלס יפני אמיתי 

    לצד מאכלי האורז האהובים ביפן, תוכלו ליהנות גם מהיצע עשיר של מאכלים עם אטריות, כאשר בין יתר מנות האטריות האהובות ביפן תוכלו למצוא את: 
    ZARU –SOBA- קערת אטריות כוסמת קרה המוגשת בליווי רוטב מציר דגים 
    YAKISOBA- קערת אטריות מוקפצות בכרוב מתקתק וליווי תוספות כגון: שרימפס, רצועות בקר או עוף
    SOMEN- מנת אטריות חיטה דקות במיוחד המגיעות עם רוטב קר או חם מציר דגים 

    אוכל רחוב יפני

    בדומה לכל מסגרת טיולים מאורגנים למזרח הרחוק, גם טיולים מאורגנים ליפן או טיולי משפחות לארץ השמש העולה, יחשפו אתכם לעולם עשיר ומרתק של אוכל רחוב, כאשר לצד מנות האורז והאטריות עליהן דיברנו, תוכלו למצוא היצע מרשים של מנות בשר, עוף ודגים המגיעים על גבי שיפודים. בניגוד למדינות אחרות במזרח הרחוק, יפן נחשבת לאחת מהמדינות הנקיות והמסודרות ביותר בעולם, ולכן, כל דוכני הרחוב ביפן מתאפיינים ברמת תחזוקה גבוהה במיוחד. חשוב לציין שכאשר אתם מטיילים באזורים בהם קיימים דוכני אוכל ברחוב ביפן, מומלץ לאכול את המנה כאשר עומדים לצד הדוכן ובסיום להשליך את השאריות לפח, וזאת לנוכח העובדה שביפן לא נהוג להסתובב עם אוכל ברחוב. 

    סוגי אוכל מקומי נוספים ביפן 

    לצד מנות האורז והאטריות היכולות להוות מנת אוכל לארוחה בפני עצמה, ממתינים לכם ביפן גם מנות בשר על כל סוגיו, מנות טוגנים, מנות מרק מסורתי, וכמובן, ממתקים יפניים הנחשבים ללא פחות מאטרקציה תיירותית בפני עצמה. בין יתר סוגי האוכל המקומי ביפן הממתינים לכם גם בדוכני הרחוב וגם במסעדות המקומיות תוכלו למצוא את ה:
    YAKITORI- שיפוד עם מגוון חלקי עוף צלויים ברטבים לפי בחירה
    NIKUJAGA- תבשיל בשר מתקתק המגיע עם תפוחי אדומה, גזר והמון בצל 
    SHABU- SHABU- מנה של רצועות בשר בקר אותן תדרשו לטבול בקערת מים רותחים (חלק מהמנה) המלווה בירקות. לאחר הטבילה נהוג לטבול את רצועות הבקר הדקות ברטבים שונים המגיעים כחלק מהמנה. 
    WARABOMOXHI- ממתק יפני נפוץ המגיע בצורת ריבועים דמויי ג'לי. הריבועים מצופים באבקת תה ירוק או רוטב סוכר.